Kevés gusztustalanabb dolog történt ma, mint az Index interjúja a Gázossal

2021-06-11 20:45:00

Hadházy Ákos
Facebook
Sokáig lehetne elemezni, de talán nem érdemes.

„Kevés gusztustalanabb dolog történt ma, mint az Index »exkluzív« interjúja a Gázossal. Sokáig lehetne elemezni, de talán nem érdemes. Három megjegyzést azonban hagy tegyek mégis:

1. Az aljas cinizmus példája, amikor azt mondja, hogy hát ők nyílt versenyben szoktak nyerni a közbeszerzéseken. Valójában ma már sokszor senki nem mer ellenük indulni, mert egyrészt kár az erőfeszítésért, másrést minek kockáztassa, hogy cserébe esetleg elesik a vállalkozás pl. uniós támogatásoktól. Ettől függetlenül jól látható, hogy milyen módon manipulálták korábban a közbeszerzéseket, ezek között van olyan is, ami miatt TÉNYLEG börtönbe kerülhet az elkövető. Egy példa: https://korrupcioinfo.hu/a-meszaros-unio/

2. Úgy tűnik, az interjú egyetlen valós célja az volt, hogy megpróbálja feljebb nyomni a Lopus részvények árfolyamát. A Gázos elmondta, hogy szerinte mennyi lenne a részvények értéke a mostani 230 ft helyett (350-et számolt a mester) Arról, hogy a részvényekkel hogyan semmizett ki rengeteg kisbefektetőt, itt írtam. Gondolom, most sem az volt a cél, hogy ők egy kicsit jobban járjanak. Remélem, már nincs senki olyan megtéveszthető állapotban, hogy ettől az embertől részvényeket vegyen.

Részletek itt:

3. A legviccesebb, amikor arról beszél, hogy 2002 után hogy elnyomták az ő cégeit Azt nem írja, hogy hogyan, csak hogy elnyomták. Nem adtak neki csöveket, vagy csavarokat??? Nem fizették ki a konvektor beszerelését??? Vagy vajon mire gondolt?”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.