Az ikertestvérének adta ki magát egy ittas sofőr

2021-06-07 12:02:00
A férfi ellen vádat emeltek, amiért a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg igazoltatáson, mert saját iratai nem voltak nála.

A 35 éves, Siófok környékén lakó férfi egy liter bor és némi vodka elfogyasztása után vezette élettársa gépkocsiját. Amikor rendőrök Siófokon egy közúti ellenőrzésen megállították, a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg, mert saját iratai nem voltak nála, vezetői engedélyét pedig egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták. A rendőrök hiába kérték le mobileszközre a férfi arcképét, esélyük sem volt rájönni, hogy megtévesztette őket – írták a közleményben.

A férfi az előállítása és a légalkohol-vizsgálat során több okiratot aláírt, az ittas vezetés tényét elismerte testvére nevében, csak a kihallgatása előtt, a kilétét firtató kérdésekre árulta el, hogy visszaélt testvére adataival. Az ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas vezetés miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől a férfit, valamint pártfogó felügyeletet alkalmazzon vele szemben.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP