Karácsony: Megválasztásom után nemzetközi angol sajtótájékoztatót fogok tartani

2021-05-17 21:06:00
Karácsony Gergely elmondása szerint fiatal egyetemistaként egy speciális angolt beszélt, mivel ő társadalomkutató és angolul nagyon sokat kellett olvasnia.

Karácsony Gergely a Fudan Egyetem miatt indul az előválasztáson elmondása szerint, és ha megválasztják, egy nemzetközi sajtótájékoztatót fog tartani, amin bejelenti, hogy a kínai intézmény nem fog megépülni. Budapest jelenlegi főpolgármesterét elmondása szerint személyes ambíciók kevéssé motiválták, ám „feltépi az ajtót és megy, de nem maga miatt teszi”. Annak kapcsán, hogy képes lenne-e az atlétikai vb-t lemondani, ha a Fudan Egyetem megépülne, a válasza, hogy képes lenne, de reméli erre nem kerül sor.

Karácsony úgy véli, hogy ő olyan vezető, aki nem erőből akar megosztani, hanem jó szóval egyesíteni

Az interjúban elhangzó történet szerint Karácsony Gergelyt nem nagyon érdekli mások véleménye, és a felesége „hamarabb jutott arra a következtetésre, hogy vállalják el a miniszterelnökjelöltséget mint ő”.

Az őt ért kormánypárti össztűz kapcsán azt mondta, ehhez már hozzá van szokva és így, hogy

„sokkal nagyobb a tét és nagyobb támadások is fogják érni”.

Úgy véli, hogy aki ezt a kampányt végig tudja csinálni, „az egy erős ember, ezt bizonyítja ez az össztűz” és ezért hálás is a helyzetért.

Nem kirúgták, hanem a politika miatt abbahagyta a doktori képzést

Legalább is ezt állítja a főpolgármester, aki szerint nem baj, hogy nincs programja, hisz az majd az összes jelenleg összefogó párt elképzeléseinek ötvözetét szeretné képviselni. Elistmerte, hogy az általa meghirdetett 99 mozgalom ötlete az Egyesült Államokból jött és Joe Biden is használta ezt Donald Trump elleni kampányában. Megjegyezte, hogy „Eötvös József is használta annak idején ezt a kifejezést”.

Karácsony Gergely elmondása szerint fiatal egyetmistaként és kutatóként egy speciális angolt beszélt, mivel ő társadalomkutató. Angolul nagyon sokat kellett olvasnia. Szerinte nézőpont kérdése, mennyire beszél jól angolul, mert a bulvárlapokat kevésbé érti, mint a tanulmányokat, de vállalja, hogy megválasztása után tart angolul egy nemzetközi sajtótájékoztatót. 

Karácsony Gergely két lépésben szeretné az országot megváltoztatni

Az első lépés a trónfosztás, a második a „polarizált támogatás újraegyesítése”.

Karácsony kiemelte: a 99-es listán Ángyán József, az Orbán-kormány „első mezőgazdasági minisztere”(valójában államtitkára) is rajta van, aki 2013 óta politizál ellenzékben. Karácsony szerint az ő programját elárulták, de az általa képviselt mezőgazdasági politika nagyon közel áll hozzá.