Izrael propagandaeszközének nevezték a Wonder Woman sztárját

2021-05-16 20:15:00
Gal Gadot a twitteren fejezte ki reményét, hogy véget ér az izraeli-palesztin konfliktus.

Keményen támadják a kommentelők Gal Gadot-t, aki a napokban a Twitteren fejezte ki reményét az izraeli-palesztin konfliktus megszűnése és a megbékélés mellett – számolt be az Index. A portál idézi az Egyesült Államokban élő izraeli születésű színésznő bejegyzését, amelyben úgy fogalmaz,

„A szívem szakad meg. Az országomban háború van. Aggódom a családomért, a barátaimért. Aggódom a népemért. Ez egy ördögi kör, ami már túl régóta gyűrűzik. Izrael lakói megérdemlik, hogy szabadon, biztonságban éljenek, ahogyan a szomszédaink is. Imádkozom az áldozatokért és a családjaikért, imádkozom, hogy ez a hihetetlen ellenségeskedés véget érjen, imádkozom, hogy a vezetőink megtalálják a megoldást, hogy békében élhessünk egymás oldalán. Imádkozom a szebb napokért.”

A bejegyzésre rengeteg hozzászólás érkezett, a kommentelők közül sokan támadták a színésznőt. Egyesek  a történelem szemetesládájának, vagy épp Izrael propagandaeszközének nevezték.

„Emlékeztetnélek titeket, hogy Gal Gadot két évig szolgált az izraeli hadseregben, ahol nemcsak hogy tanúja volt az etnikai tisztogatásnak, hanem aktívan támogatta is” – írta egy nő a poszt alatt, hozzátéve: Hogyan szorgalmazhatja valaki az ördögi kör végét, amikor a frontvonal elején áll, ami ezt lehetővé teszi?

Borítókép: MTI/EPA/Nina Prommer