Márki-Zay: Ha egy aberrált fideszes megerőszakolja egy szerettüket, esélyük sincs a bíróságon

2021-05-15 22:02:00
Hallgatósága hozzátartózóinak fideszes politikusok általi elgázolásáról is fantáziált a polgármester.

Nem finomkodott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltje a Mindenki Magyarországa Mozgalom Békés megyei kampánynyitóján. A gyűlésen Márki-Zay azt jelentette be, hogy mozgalma Gyulán a momentumos Mikóné Hirth Beátát, míg Békéscsabán a jobbikos Stummer Jánost támogatja az előválasztáson.

A polgármester e bejelentések után kifejtette: Békés megye teljesen lemaradt, Borsodnál és Szabolcsnál is rosszabb helyzetben van, és még Románia határszéli régiói is fejlettebbek. „Elképzelhetetlen volt harminc évvel ezelőtt, hogy egyszer majd Sarkadról, Battonyáról Romániába járnak majd dolgozni az emberek, mert ott magasabbak a bérek, és hogy Magyarországon rosszabb a korrupciós helyzet, mint Romániában” – mondta. „A Fidesz egy korruptabb rendszert épített fel, mint Románia bármikor volt” – tette hozzá.

Márki-Zay innen egészen annak megállapításáig jutott, hogy „ha véletlenül egy fideszes politikus elgázolja a szerettüket, vagy ne adj' Isten egy aberrált fideszes politikus megerőszakolja valamelyik hozzátartozójukat, önöknek semmi esélyük nincs, hogy a bíróságon ezt a fideszes politikust elítéljék.”

(Telex)