Szél Bernadett: Veszélyben az előválasztás

2021-05-12 19:48:00
Orbán el akarja fojtani az ellenzéki véleménynyilvánítást a következő időszakban, ezért igazából még az előválasztás is veszélyben van – fogalmazott a független országgyűlési képviselő az Index podcastjában.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az Index Kibeszélő című műsorának a vendége volt. A műsorban többek között elhangzott, hogy a képviselőnő nem szeretne tehertételt jelenteni a Momentum számára, ezért nem lépett be a pártba annak ellenére, hogy az ő jelöltjük, 

„Nem akarom, hogy mindaz, ami én hozzám kötődött, és amivel ők nem értenek egyet, az tehertétel legyen a számukra” –  indokolta döntését Szél Bernadett.

A képviselőnő furcsállja, hogy az enyhítések ellenére még mindig nem lehet tüntetni

„Ez is azt mutatja, hogy Orbán el akarja fojtani az ellenzéki véleménynyilvánítást a következő időszakban. Igazából még az előválasztás is veszélyben van” – állítja a független országgyűlési képviselő, aki szerint a baloldali összefogás ellensége nem is a Fidesz, mintsem az emberek apátiája. 

Miután a képviselőnőt korábbi ellenlábasa, a Jobbik is támogatja, arra a kérdésre, hogy melyik jelölt lenne az ideális befutó, a független képviselő válasza az volt: „Bármelyikük kezében jobb helyen van a hatalom, mint Orbán Viktor kezében”.

A Kétfarkúak kapcsán kifejtette: „van az a pont, amikor már semmi sem számít, csak az, hogy akarjuk-e Magyarországot egy erősebb és boldogabb országnak látni, vagy marad a gyűlöletkeltésben fuldokolva.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás