Puzsér Róbert nem érti

2021-05-06 18:21:00

Cseh Katalin
Facebook
Aki nem egy lezárt tetejű dobozban él, az pontosan tudja, hogy a nők hasonló beosztásban kevesebbet keresnek.

Puzsér Róbert hosszú posztot szentelt annak, hogy mivel léteznek magas beosztásban dolgozó és jól fizetett nők, így véleménye szerint nem létezik a nőket érintő hátrányos megkülönböztetés – ajánlom, kérdezzen meg bárkit a néhány millió, a koronavírus-járvány alatt gyermekük mellett szinte lehetetlen helyzetben otthonról dolgozó, vagy néhány tízezer, a bántalmazójával összezárt nő közül.

Aki nem egy lezárt tetejű dobozban él, az pontosan tudja, hogy a nők hasonló beosztásban kevesebbet keresnek, hogy számos nehézséggel találják szembe magukat onnantól kezdve, hogy kizárólag a nemük miatt nehezebben lépnek előre, odáig, hogy a gyermekvállalás lehetősége miatt gyakran fel sem veszik őket a megfelelő állásokba. Persze, vannak kivételek, valóban, Kamala Harris is nő, Angela Merkel is nő. Senki nem állította, hogy nőként lehetetlen magasra jutni. Az az állítás, hogy nehezebb, sokkal nehezebb – még ha Puzsér Róbert ezt nem is érti.

A jó politika arról szól, hogy az önhibájukon kívül hátrányba került embereknek segítünk – legyen szó férfiakról, nőkről, szegényekről, betegekről, fiatalokról, idősekről, vagy a járvány alatt az állásukat elvesztőkről. Én ezért dolgozom!

Bejegyzésében Puzsér Róbert a facebookozást is említi. Nekem van egy munkám, a magyar embereket képviselem, értük dolgozom az Európai Parlamentben. Azért dolgozom, hogy Európában jobb törvények szülessenek, amivel a magyar emberek élete is könnyebb lesz.

Így én a magam részéről a jövőben továbbra is ezzel foglalkozom inkább.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.