Karácsony Gergely: A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük!

2021-05-04 18:48:00
A főpolgármester nem örül, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük, nem a kormány bizalmasainak – szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán, ahol arról írt, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

Karácsony Gergely azt írta, a hétvégén jelentették be, hogy rozsdabizottságot alakítanak,

tagjai között lesz miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bizottsági munkálatok célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja.    

„Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a fővárosi önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban” – fogalmazott Karácsony Gergely.    

A főpolgármester kiemelte: a budapestiek már kinyilvánították a véleményüket az effajta politikáról 2019 októberében, amikor felhatalmazást adtak a programjának.    

Ebben, és a hétvégén aláírt városfejlesztési stratégiában is világosan szerepelt: a nyitott városkormányzásban hiszünk. Vagyis a beruházásainkkal kapcsolatban megkérdezzük a budapestieket, hiszen döntéseink az ő életükre lesz befolyással – írta, hozzátéve, ezért indítottak el több kérdőívet, többek között olyan barnamezős területek sorsáról is, amelyek most parlagon hevernek a város belsejében.    

„Mi továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a városlakókkal együtt vezessük Budapestet” 

– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

(MTI, Facebook)

Fotó: Főkert Nonprofit Zrt, Facebook