Joe Biden fia egyetemen tanít majd a fake newsról

2021-05-03 10:50:00
Az intézményben kizárólag baloldali-demokrata kötődésű újságírók tanítanak.

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök külföldön korrupciógyanús, az Egyesült Államokban pedig magánéleti botrányokba keveredő fia, a New Orleans-i Tulane Egyetemen fog előadni a médiapolarizációról, ennek keretén belül pedig a fake news jelenségről – erről ír a Fox News és a Daily Wire is.

A sajtóorgánumok szerint Hunter Biden a New Orleans-i (Louisiana állam), 1834-es alapítású Tulane Egyetemen kurzust fog tartani „Médiapolarizáció és annak közpolitikai hatásai" név alatt, amelyben szó lesz többek között a fake news (álhír) jelenségről is. A Daily Wire azt írja, Hunter médiapolarizációs kurzusa a 2021. szeptemberi tanévtől kezdődik, és összesen 10 hétig tart majd, tehát Joe Biden elnök fia csak ideiglenes jelleggel vállal oktatói munkát, a pénzügyi-üzleti tevékenysége mellett.

A Fox News megkérdezte a Tulane Egyetemet, hogy igaz-e a sajtóban megjelent hír. A New Orleans-i magánegyetem szóvivője megerősítette a sajtóinformációt, miszerint Hunter Biden tart náluk egy 10 hetes kurzust a médiapolarizációról.

Csak baloldali újságírók tanítanak

A Fox kiemeli, hogy

a Tulane Egyetemen lényegében csak baloldali-demokrata kötődésű újságírók tanítanak,

a legnépszerűbb konzervatív csatorna munkatársai közül csupán egyetlenegynek, Juan Williamsnek van ott kurzusa, aki ugyan jelenleg a Fox alkalmazottja, de vállaltan ultraliberális nézeteket vall, és tagja a Demokrata Pártnak, korábban pedig baloldali világnézetű sajtóorgánumoknál tevékenykedett.

Egyéb konzervatív-republikánus sajtóorgánumok munkatársai nem tanítanak a felsőoktatási intézményben. A demokrata kötődésű médiumoknál dolgozó és a Tulane Egyetemen is tanító híresebb újságírók a következők: Susan Glasser (New Yorker), Margaret Sullivan (Washington Post), Bret Stephens (New York Times), Margaret Brennan (CBS) és Kylie Atwood (CNN). A New Orleansban működő felsőoktatási intézmény magánkézben van, írják.

Fotó: MTI