A Mazsihisz is elítéli Szilágyi György nyilatkozatát

2021-04-29 19:15:00
A szervezet szerint a holokausztot párhuzamba állítani az oltási igazolvánnyal méltatlan és félrevezető.

Mint arról mi is beszámoltunk, Szilágyi György közösségi oldalán hasonlította az oltási igazolványokat a koncentrációs táborokhoz, párttársának, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, ifj. Sallai Mihálynak pedig a sárga csillagok jutottak eszébe az igazolványról.

A politikus nyilatkozataira korábban lapunknak Róna Tamás reagált,  és most a Szombat a Mazsihisz reakcióját szemlézte:

„A holokauszttal kapcsolatos minden szimbólum, tárgy, hely, esemény aktuális napi politikai célra való felhasználása sérti meggyilkolt embertársaink emlékét.

Jelen pandémiás helyzetben, amikor egyedüli megoldást a széleskörű oltakozás jelenti, különösen fontos, hogy a közszereplők felelősen szólaljanak meg. Mi több: jó példával járjanak elől.

A Mazsihisz csatlakozott a nemzeti oltási programhoz, a holokauszt túlélőket ellátó Szeretkórházunkban immár több ezer regisztrált magyar honfitársunkat oltottuk be a magyar kormánnyal együttműködésben. Továbbra is mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen az oltakozás lehetőségével.

A holokauszt egyedi tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés. Mindenkit arra kérünk, kerüljék az ilyen méltatlan és félrevezető összehasonlításokat.

Közszereplők esetében pedig elvárjuk, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket, ha nyilvánosan ilyen ízléstelen kijelentéseket tesznek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd