Na, de ki az a Puzsér?

2021-04-22 21:48:00

Apáti Bence
Origo
Azt mondja legfrissebb videójában Puzsér Róbert, hogy alkalmatlan vagyok a pozíciómra.

„Azt mondja legfrissebb videójában Puzsér Róbert, hogy alkalmatlan vagyok a pozíciómra, ami szerinte teljesen törvényszerű, hiszen így működnek a diktatúrák; hülyék ültetnek hülyéket fontos székekbe.

Vagy ahogyan ő fogalmazott: kutyák kutyákat.

Puzsér megfejtése szerint, aki úgy tűnik, most már tényleg mindenhez is, még a klasszikus baletthez is ért, az, hogy én balettigazgató lettem, azt bizonyítja, hogy úgy kaptam irodát meg íróasztalt, hogy nem értek se a baletthez, se az igazgatáshoz.

Érdekes következtetés.

Akkor nézzük először ezt a balettdolgot.

Robi tudtommal nem egy nagy balettrajongó, én legalábbis még egyetlen tánckritikáját sem olvastam, előadásokon sem láttam, mégis gátlás nélkül ítélkezik, dönt és nagy nyilvánosság előtt rágalmaz.

Az alkalmatlanság vádjával csapkod.

Persze halkan, higgadtan és megfontoltan, ahogyan csak nagyon ritkán láthatjuk és hallhatjuk. Én azért erre az egyre nagyon büszke vagyok. Hogy a vörös fejjel üvöltöző kritikus a kedvemért lecsavarta a hangerőt.

Szóval balett.

Nos, igen korán jöttek a sikerek. Már húszévesen, mikor felvettek az Operaházba, főszerepben és több kisebb-nagyobb szólószerepben is bemutatkozhattam.

És Istennek hála később sem tört meg a lendületem.

Pedig 2006-ban, mikor Vass Lajos, a szocik alatt szoci államtitkár lett a színház vezetője, "elkúrtad" pólóban jártam próbálni.

Ekkora seggnyaló kutya voltam már akkor is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.