Csányi szerint az Eb-t nem veszélyezteti a Szuperliga

2021-04-20 10:46:00
Az MLSZ elnöke úgy véli, az új kezdeményezés sikere azon is múlhat, hogy az UEFA és a FIFA mennyire tud egységesen fellépni az ügyben.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában kijelentette, amióta a Bajnokok Ligája elindult, a nagy klubok évről évre javították a pozícióikat, ám úgy látszik, ez már nem volt elég nekik. Az UEFA magyar alelnöke szerint a kiválásnak több oka van: egyrészt a klubok egy részének nehéz pénzügyi helyzete, amelybe főleg a játékosok irreális fizetései révén sodródtak, s amelyet tovább nehezített a pandémia. Másrészt sok pénz jelent meg a piacon, kevés a jó befektetési lehetőség és a Szuperliga most annak tűnik.

Az MLSZ elnöke úgy véli, az új kezdeményezés sikere azon is múlhat, hogy az UEFA és a FIFA mennyire tud egységesen fellépni az ügyben, hiszen ha az afrikai, dél-amerikai válogatottakban sem szerepelhet senki, aki pályára lép a Szuperligában, az komoly visszatartó erő lehet. S leginkább az dönti majd el a kérdést, hogy a Szuperligába tömörülő klubok maradhatnak-e a nemzeti bajnokságokban, különös tekintettel a hat Premier League-csapatra. Ha nem maradhatnak, az pénzügyileg már nem feltétlenül éri meg nekik, hiszen a PL-ben önmagában hasonló nagyságrendű pénz mozog, mint a tervezett Szuperligában.

Csányi Sándor állítja, hogy az Eb-t nem veszélyezteti a most kialakult helyzet, de a katari világbajnokságot talán már igen.

Fotó: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én.MTI/Illyés Tibor