A baloldali „sztárelemző” lebuktatta a moslékkoalíciót

2021-04-20 16:16:00

Kovács András
Facebook
A baloldali előválasztás egy baloldali elemző szerint is csupán egy szemfényvesztés.

„»A Momentum vagy megtanul keményen tárgyalni, vagy megeszik őket – ugyanúgy és ugyanazok, mint 2018-ban az Együttet« írta közösségi oldalán Ceglédi Zoltán politikai elemző.

Ceglédi úgy látszik teljesen más műsort néz, mint a valóság. Állítása önmagában nézve is teljes képtelenség. Nézzük is elemenként. A Momentum nem tud keményen tárgyalni. Ennek legfőbb oka, hogy azokat a feltételeket nem tudja előállítani a mostani politikai helyzetben, ami ehhez szükséges lenne. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a Momentumban nincsen meg a képesség arra, hogy otthagyja a baloldali ellenzéket, és adott esetben önállóan induljon. Egyrészt egy ilyen lépéssel a teljes baloldali sajtó nekik esne, támogatottságuk elenyészne. Másrészt infrastrukturálisan sem tudnának egy országgyűlési voksoláson elindulni. Ők lennének bűnbaknak kikiáltva, akik szétverik az ellenzéki egységet. Mindezek alapján keményen sem tudnak tárgyalni, mert a többi párt és a baloldali média kezében vannak.

A Momentumban a hajlandóság sincsen meg arra, hogy keményen tárgyaljanak, mivel biztos parlamenti helyeket csak akkor szereznek 2022-ben, ha együtt maradnak a többi alakulattal a moslékkoalícióban. Számukra pedig sokkal fontosabb most a parlamenti helyek megszerzése, mint a stratégiai önállóságuk biztosítása. A Momentum tehát nem is akar senkivel sem szakítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.