A Momentum szerint másról kellett volna inkább kérdezni Fekete-Győrt

2021-04-19 19:02:00
A párt közleménye szerint nem a három évvel ezelőtti belső konfliktusoknak kellene fókuszban lenniük most, hogy közeledik a 2022-es választás.

Amint arról korábban beszámoltunk Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a Partizánnak adott interjút. 

Ebből kiderült, hogy Fekete-Győr szerint az összefogással a „sérült a Momentum identitása”. Hozzátette ugyanakkor, hogy míg az Orbán-kormány esetében ők „a rendszerellenzék” részét képezik, a 2010 előtti vezetésnél „kormányellenzék” lettek volna, mert „papíron ugyanazokban az értékekben hiszünk”. A Momentum kormányfőjelöltje szerint korrupció abban az időben is volt, de a „polgári demokratikus berendezkedést ők nem kérdőjelezték meg”.

Az interjú megjelenése után nem sokkal összeállítás készült Fekete-Győr legesetlenebb válaszaiból

A videóba a pártelnöknek azokat a válaszait vágták össze, amikor megakadt, vagy nem tudott választ adni Gulyás Márton kérdéseire. „Minden elakadást egyszer vágtunk be!” – írja a bejegyzés megosztója. Ennek alapján az derül ki, hogy a liberális politikusnak az interjú során körülbelül 40-szer okozott nehézséget a válaszadás.

A vágatlan Fekete-Győr András-interjú több, mint négyórás lett – és amíg a vágott anyagban Gulyás Mártonék inkább arra koncentráltak, hogy a Momentum múltját és annak a jelennel való összeegyeztethetőségét helyezze előtérbe, addig a vágatlan verzióban több szó esett arról, hogy a párt és annak miniszterelnök-jelöltje tulajdonképpen mit is kezdene az országgal, vagy hogy milyen a Momentum közössége – olvasható az Azonnalin.

„Most, 2021-ben igazán fontos, hogy megismerjék az emberek egy párt gondolatait, terveit, a miniszterelnök-jelölt személyiségét, hátterét. A négyórás verzióban ezekről nagyon sok szó esett – sajnos viszont a vágott változatba ebből nagyon kevés került be.

Szerintünk nem a három évvel ezelőtti, egy fiatal mozgalom belső konfliktusainak kitárgyalása az, ami fókuszban kellene legyen most, hogy közeledik a 2022-es választás” 

állt a Momentum Azonnalinak küldött sajtóközleményében.

Soproni Tamás, a Momentum VI. kerületi polgármestere a portál szerint nem feltételez rossz szándékot a Partizán vágása mögött. Szerinte „ma Magyarországon ők látják el nagyjából azt, amit a közszolgálati televíziónak kéne”.

Kép forrása: MTI