Szlovák elemző: A magyar Szövetség akár tíz százalékot is elérhet a következő választáson

2021-04-16 16:59:00
A nemrég létrejött alakulat a felmérések szerint megugraná az 5 százalékos bejutási parlamenti küszöböt.

Juraj Hrabko volt a TASR TV vendége, a szlovák elemző szerepléséről a ma7.sk felvidéki oldal számol be. Hrabko beszélt a nemrég létrejött egységes magyar pártról is. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanis a három magyar pártból alakult új politikai alakulat, a Szövetség is megugorná az 5 százalékos bejutási parlamenti küszöböt.

Hrabko elmondta, még várni kell arra, hogy ez a trend beigazolódjon, de véleménye szerint az egyesült magyar párt, a Szövetség akár tíz százalékot is képes elérni az elkövetkezendő parlamenti választásokon.

A jelen szlovákiai helyzetről úgy nyilatkozott, hogy csupán idő kérdése, mikor kerülnek felszínre újabb problémák. Szerinte az új kormányfőn, Eduard Hegeren múlik, milyen mértékben tudja kezelni ezt a helyzetet. Hrabko szerint a kormány látszólag próbál stabil maradni, de Igor Matovič újabb szerepléseivel Eduard Heger nem tud mit kezdeni.

Rámutatott arra is, hogy a legutóbbi hónapokban a kiéleződött konfliktus az OĽaNO és az SaS között az egyik párt számára sem jött jól, ugyanis a legutóbbi Focus felmérés alapján mindkét párt támogatottsága jócskán csökkent.