Székesfehérvárnak békére van szüksége, nem előválasztási kampányra

2021-04-16 08:32:00

Cser-Palkovics András
Facebook
A mostani se nem normál, se nem ideális helyzet.

„Egy évre vagyunk még az országgyűlési választástól és nincs rosszabb időszak egy pártpolitikai kampány lefolytatására, mint a mostani. Látom, hogy sajnos Fehérváron is nagy erőkkel vágtak bele az ellenzéki pártok az előválasztási kampányukba. Azt is látom, hogy a városi képviselőtestület baloldali frakciójának mind a négy tagja indulni kíván az előválasztáson, bár alig másfél éve még arra kértek 5 évre szóló bizalmat a fehérvári emberektől, hogy a helyi ügyekkel foglalkozzanak. A felelősségérzetük és az egyéni karrierválasztásuk nem az én dolgom, ahogyan a politizálásához való jogukat sem vitatnám el soha, de polgármesterként kötelességem mindenkor Fehérvár és polgárainak érdekeit képviselni, ezért tegnap levélben fordultam baloldali képviselőtársaimhoz.

Tisztelt Baloldali Képviselőtársaim! Kérem, hogy a következő időszakra függesszék fel az előválasztási kampányukat Székesfehérváron! Bár nincs közöm, pláne szerepem az ellenzéki előválasztási kampányban, és a fehérvári emberek bizalmának hála a pártpolitikával sem kell polgármesterként foglalkoznom, a város nyugalma és egysége kiemelten fontos nekem, főképpen a mostani helyzetben. Csak kérni tudom tehát Önöket, bízva abban, hogy a józan észnek még van valami hatása.

A fehérváriaknak most nem kampányolásra van szükségük, hanem békére, nyugalomra és stabilitásra. Komoly kihívásaink vannak, amik komoly embereket igényelnek, valódi felelősségvállalást. Húsz éves közéleti tapasztalattal mondhatom, hogy a kampány meg fogja várni Önöket! Székesfehérvár minden polgára nevében köszönöm szépen, ha megteszik ezt a város és a közösség érdekében!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.