Speedy Gonzales is rasszista – az Alapjogokért Központ szemléje

2021-04-13 13:51:00

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a rasszizmusnak nincs kegyelem, még akkor sem, ha mesefigurákról van szó. A Bolondos Dallamok Pepe Lö Pew borza után a mexikói Speedy Gonzales nevű kisegér is a vádlottak padjára kerültk. Az egér karaktere ugyanis erősíti a mexikóiakkal szembeni káros előítéleteket. Ennek ellenére érthetetlen, hogy a mexikóiak miért is veszik védelmükbe a rágcsálót és miért tisztelik saját hősükként. Valószínűleg át sem látják az egész helyzetet. Mindenkinek üdvözítőbb lenne, ha a mexikóiak helyett a liberálisokra hagynák az ilyen fontos kérdések eldöntését, hogy ki a rasszista és ki nem – ha már szemmel láthatóan a megbántott népcsoport nem képes ezt eldönteni.

Kanadában végre lecsapnak a hatóságok azokra, akik nem hajlandóak társadalmi nemüknek megfelelően nevelni a gyerekeiket. Rob Hoogland például a lányát lányként akarta felnevelni. Csoda, hogy ezt a középkori sarlatánt bezárják? Szegény lány ugyanis úgy érzi, hogy ő valójában fiú, ezért az iskolapszichológus el is küldte nemi átalakító kezelésre. Ennek ellenére mindezt édesapja nem hajlandó megérteni, vagyis a családon beüli erőszak klasszikus esetével állunk szemben. Szerencsére mindezt a bíróság is pontosan így látta.

A Duke Egyetemen súlyos gyűlölet-bűncselekmény történt: egy diák ugyanis kiragasztotta a faliújságra George Floyd boncolási jegyzőkönyvének vérképét, amiből az a téves következtetés vonható le, hogy a feketék mártírja nem a rendőr fején való térdelésbe halt bele, hanem hogy túl sok fajta kábítószer volt egyszerre a szervezetében. Nem csoda, hogy a kampuszon kitört a botrány. Reméljük, hogy az egyetem felkutatja a provokátort és nyilvánosan meglincselik. Ez lenne a legkevesebb.

Végre kiderült, hogy miért olyan sok a farmszimulátorok játékosai között az LGBTQIXY+-ember. Azért, mert ezen játékok fejlesztői megfelelő gondot fordítottak arra, hogy senkit se rekesszenek ki a játékmenetből. Az persze sajnálatos, hogy még nem válthatunk több száz gender közül, azonban azonos nemű kapcsolatok és gendersemlegesség már van az online tanyákon. Ha már a vidékiek átnevelése és érzékenyítése nehezebben megy a kelleténél, legalább az online térben minden redneck olyan lehet, mint Joe Exotic, a Tiger King.

„Rasszizmus van a levegőben.” – írja a brit Metro és természetesen ezúttal sem tévednek, hiszen a légszennyezést is a feketék szenvedik meg a leginkább Londonban. Azokban a városrészekben ugyanis, ahol a legtöbb fekete él, sokkal rosszabb a levegő minősége. Ráadásul kevesebb a fa és zöldterület is. Épp ideje lenne már átrendezni a tulajdonviszonyokat, mondjuk a fehérek lakásait fel lehetne darabolni. Persze csak egy ötlet.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy a baloldal szerint miért is vicces húsvétkor a Sátánnal poénkodni, továbbá arról is, hogy a Youtube tovább tolja a Biden-kampányt.”

A teljes szemle itt olvasható