Joe Biden találkozót javasol Putyinnak

2021-04-13 18:34:00
Joe Biden amerikai elnök felhívta orosz hivatali partnerért, Vlagyimir Putyint és egy harmadik országban, az elkövetkező hónapok során megtartandó találkozót javasolt neki – közölte kedden a washingtoni Fehér Ház.

Joe Biden elnök kedden beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – közölte a Fehér Ház. Igéretet tett arra, hogy az Egyesült Államok „határozottan jár el nemzeti érdekeinek védelmében” az orosz internetes behatolások és a választási beavatkozások tekintetében. Biden azt is elmondta Putyinnak, hogy az Egyesült Államok aggódik a hirtelen bekövetkezett orosz katonai mozgósítás miatt a megszállt Krímben és Ukrajna határain. Biden csúcstalálkozót javasol egy harmadik országban „az elkövetkező hónapokban”, hogy megvitassák az Egyesült Államok és Oroszország közötti kérdések széles skáláját – közölte a Fehér Ház.

Vlagyimir  Putyin orosz elnök is kifejtette amerikai hivatali partnerének, Joe Bidennek az ukrajnai politikai rendezés megközelítéseit – közölte a Fehér Ház bejelentésére válaszul a moszkvai Kreml.

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov