Márki-Zay: Tartok tőle, hogy az ellenzék elárulja az előválasztást

2021-04-12 17:49:00
Hódmezővásárhely polgármestere a Partizánban utalt arra, hogy egy esetleges 2022-es kormányváltás után lennének „árulók” az ellenzékben.

A műsorban Márki-Zay Pétert kérdezték többek között a 2018-as választásról. Mint mondta, a választási eredményeket nagyban befolyásolta az, hogy Jobbik, akkor még Vona Gábor vezetése alatt nem volt hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit. „Én emiatt nagyon sokat veszekedtem Vona Gáborral” – mondta a polgármester.

Márki-Zay Péter szólt arról is, hogy rengeteg példa van „az ellenzéki árulásokra”, akár az önkormányzati választásokon, akár azok után.

Két magyarázat van az ilyen döntésekre: vagy ostobaság, vagy árulás. Én nem tartom ostobának ezeket az embereket.”

Arra a kérdésre, hogy Vona Gábornak esetleg fűződött-e anyagi érdeke abban, hogy ne egyezzen bele a visszaléptetésekbe, a polgármester azt felelte: a visszaléptetések következtében százmilliós állami támogatásoktól esett volna el a Jobbik, „Két olyan ember van, aki tudna erre válaszolni: Simicska Lajos, és Vona Gábor” – fűzte hozzá.

Az ellenzéki pártok kritikus pillanatokban sokszor nem az ország érdekének megfelelően döntenek.”

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a 2022-es választások tekintetében az ellenzéki pártok némelyikét „bele kell zsarolni” az összefogásba, mert „aki ebből kimarad, az ellehetetlenül.”

A polgármester utalt arra is, hogy egy esetleges 2022-es kormányváltás után is lennének „árulók.”

Ki az, aki el fogja majd árulni 2022-ben az ellenzéket, hogy ha kis többséget szerez, és Orbán Viktor mondjuk megvesz öt ellenzéki képviselőt, akkor már neki lesz többsége? Nem tudom, de mindenki megteheti a téteket.”

– fogalmazott Márki-Zay Péter

Nyitókép: Facebook