A hét törvény hamissága

2021-04-12 22:11:00

Ungváry Rudolf – Kálmán László
Népszava
Miközben a lakosság arányában már Magyarországon hal meg a járvány miatt a legtöbb ember, a Vezér újranyitásról delirál.

„Miközben a lakosság arányában már Magyarországon hal meg  a járvány miatt a legtöbb ember, és a Vezér újranyitásról delirál, személyi kultuszának gondos építői bedobták az összeollózott Orbán-idézetekből »Magyarország hét törvényét«. Mintegy csalihorogként az ellenzéknek a számára minimalizált médiafelületen: ezen rágódjék, ne a járványkezelés csődjén.

Az egyik kiút ebből a csapdából a hét hamis törvénnyel szemben Magyarország hét igazi törvényének a szembeszegezése lehet. Erre a szerzők közül Kálmán László ad példát. A másik az orbáni törvények igazi jelentésének megfogalmazása. Ezt a szerzők közül Ungváry Rudolf kísérli meg.

A szakirodalomban a szélsőjobboldali diktatúráknak van egy sor elfogadott ismertetőjegye. Ezek között kitüntetett szerepe van a kirekesztésnek, az állandó, támadó mozgósításnak és az erő felmagasztosításának. Csak amit erő alkalmazásával érnek el, az igazán legitim, ezért mindig erőt kell mutatni a hatalmon maradás érdekében”. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.