A kapusedző hete

2021-04-11 07:48:00

Bolgár György
Népszava
Németország nem minősít minket, legföljebb néhány politikus, de ők sem Magyarországot, hanem általában az Orbán-kormány politikáját.

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban a Petry-ügyről), hogy ő Németországot nem minősíti, »épp elég baj, hogy Németország minősít minket«.

Ezzel szemben a tény az, hogy Németország nem minősít minket, legföljebb néhány politikus, de ők sem Magyarországot, hanem általában az Orbán-kormány politikáját. A Merkel-kormány még ettől is tartózkodik. Ami – szerintem – épp elég baj.

Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (sajtótájékoztatóján), hogy azért rendelték be a külügyminisztériumba a német nagykövetet a Petry-ügy kapcsán, mert felháborítónak tartják, hogy miközben nálunk bárki szabadon vállalhatja a véleményét, külföldről folyton leckéztetnek minket, sőt kirúgják azt, aki elmondta az egyáltalán nem szélsőséges véleményét a családról és a migrációról.

Ezzel szemben a tény az, hogy nálunk bírósági ítéletekkel is bizonyíthatóan a véleményük miatt rúgtak ki az állásából ügyészt, sőt még közmunkást is, de szintén elvesztette az állását számos közismert közmédiás újságíró is az elmúlt években. Ráadásul nem magáncégek, hanem állami vagy közintézmények bocsátották el őket. Az pedig eléggé szélsőséges vélemény még egy edzőtől is, hogy »nem is értem, Európa hogyan képes morálisan ennyire mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása«. A Hertha labdarúgóit elnézve ez nem tűnik túl szalonképes véleménynek. Más kérdés, hogy Orbánéknál úgy látszik, ez az erkölcsi norma.”    

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.