A Jobbik nem indit jelöltet mind a 106 választási körzetben

2021-04-09 14:07:00
Jakab Péter szerint csak ott indít jelöltet pártja, ahol úgy vélik, hogy a jobbikos jelölt a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére.

„Csak ott indítunk jobbikos jelöltet, ahol meggyőződésünk, hogy ő a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére, mert képes azokat is megszólítani, akik nem jobbikosok. Itt most nem a pártérdek az első, hanem a kormányváltás” – mondta Jakab Péter az Alfahír nevű jobbikos portálnak adott interjújában. 

„Az eddigi országgyűlési képviselőink többsége mellett sok új nevet is fognak hallani a választók,

olyanokat, akik helyben ismertek, ugyanakkor eddig nem kaptak lehetőséget országos szinten bizonyítani” – mondta az interjúban a jobbik elnöke, aki elárulta, hogy az elkövetkező hónap során naponta fog bemutatni egy jobbikos jelöltet. 

„Nekünk kell kiharcolni a legnehezebb, de a kormányváltás szempontjából nélkülözhetetlen vidéki győzelmeket”

– tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a Jobbik elsősorban vidéken erős, ahol a Fidesz is. Az előválasztáson azonban a „fő mocskolódó” a Fidesz nem indul, így elsősorban pozitív kampányra számít az előválasztásokon. 

„Az előválasztás technikai lebonyolítására az ellenzéki pártok már felállították az Országos Előválasztási Bizottságot,

amely felel a szervezésért. A járvány miatt egy augusztustól októberig terjedő időszakra kell készülni, amikor is lebonyolítjuk az előválasztás egészét. Október 23-án pedig a csapat készen fog állni, hogy egy az egy ellen nézzen farkasszemet a rezsimmel” – mondta Jakab Péter.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd