NoÁr az SZFE-ről: Attila, szépen kérlek, kérj bocsánatot a diákoktól, lépj hátra

2021-04-08 18:07:00
Molnár Áron az SZFE-ügy kapcsán azt mondta, „tönkreteszik a jövő generációját”.

Molnár Áron színész-rapper aktivista a Szabad Európának nyilatkozott többek közt az SZFE ügyéről. Arra a kérdésre, mit mondana Vidnyánszky Attilának, ha lenne vele két perce beszélgetni, Molnár Áron azt felelte:

„Attila, óriási felelősséged volt abban, ami a színházban történt, abból te pártpolitikai ügyet csináltál. Ugyanis, amikor Eszenyi Enikőnek a története elindult, te azt mondtad, hogy azért álltunk bele az Enikőbe, mert nem jött el decemberben a tüntetésre a Madách térre. Abban a pillanatban szúrtad el, amikor ezt a történetet pártpolitikai platformra cipelted. Nem tudtunk beszélni róla érdemben. Ugyanezt csinálod most a Színművészeti Egyetemmel.

Szépen kérlek, kérj bocsánatot a diákoktól, lépj hátra, és gondolkozz el azon, van-e értelme tönkretenni a jövő generációját”

 – fogalmazott.

Molnár Áron, aki 2006-tól 2010ig járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, azt is mondta, ha Vidnyánszky Attila „nyitott lett volna a párbeszédre azzal kapcsolatban, hogy kik a kuratórium tagjai, hogyan nézzen ki az átalakítás, akkor talán másképp alakult volna.”

Ez nem úgy van, hogy én bemegyek a kecódba, körbenézek, fogok egy baseballütőt, szétverem az egész berendezést, majd megkérdezem tőled, hogy mit szólsz, jobban tetszik így neked?”

– mondta az aktivista.

Nyitókép: YouTube