Hétezer abortusz végzett az orvos, ma vallásos életvédő

2021-04-08 20:32:00
Dr. Steve Hammond amerikai orvos negyven éves szülész-nőgyász praxisa alatt négyezer gyermeket segített világra, de hétezer magzat életét elvette.

Dr. Steve Hammond történetéről a Vasárnap.hu számolt be. Az orvos egy videóban mesél arról, hogy édesanyja hívő asszony volt, a fiút azonban túlságosan magával ragadta 1960-as évek lázadó időszaka. A fiatalok meg akarták élni a szabadságot, pedig – ahogy ő fogalmaz – az igazi szabadságnak vannak határai. Már kamaszkorában tudta, hogy orvos lesz, és az egyetem elvégzése után a művi terhességmegszakítások mesterévé vált.

Az orvos elmeséli, hogy 40 éves praxisa alatt 4000 csecsemőt segített a világra, és karrierje elején mintegy 7000 abortuszt végzett.

Hammond beszélt arról is, hogyan zajlik pontosan a terhességmegszakítás. Szerinte azért fontos ezt hangsúlyozni, mert az abortuszról mindig csak elvont, absztrakt síkon beszélünk. Bemutatja azt az eszközt is, amit az abortusz során egy erős vákuumhoz csatlakoztatnak, és azt az anyaméhbe vezetve kiszívják a magzatokat.

Elmondása szerint ez a vákuum 20-30-szor erősebb, mint egy hagyományos porszívóé. Ha a terhesség idősebb hat hétnél, akkor a magzatot össze kell roncsolni, hogy ki tudják szívni a vékony eszközön keresztül.

Hammond harmadik gyermeke 26 hetesen jött világra, alig több, mint egy kilogrammal, de csodával határos módon életben maradt. Dr. Steve Hammond akkor gondolkodott el először azon, hogy ugyanazok az orvosok, akik a 26 hetes koraszülött fia életéért hosszasan küzdöttek, képesek kioltani egy ugyanilyen korú magzat életét.

Ez az oka annak, hogy életvédő lettem. Rádöbbentem: nem számít, hogy hány hetes terhességről van szó, az már egy gyermek”

– vallja meg a videóban, hozzátéve, hogy közel egy évtizeddel később megtért.

Nyitókép: Facebook