Nemi és faji kvótát vezet be a pilótáknál a United Airlines

2021-04-07 18:48:00
A United Airlines kvóták alapján választja ki jövendő munkatársait, hogy a személyzet jobban tükrözze a világ sokszínűségét.

„A pilótafülkénknek minden nap tükröznie kell a gépeink fedélzetén lévő sokféle embercsoportot. Ezért azt tervezzük, hogy a következő évtizedben az 5000 pilóta 50 százaléka nő vagy színes bőrű ember lesz. Tudjon meg többet és jelentkezzen most” – áll az United Airlines toborzólevelében, melyet a Twitterre helyeztek ki és a cég képzési programjára, a United Aviate Academy-re irányító linket tartalmaz. A United Airlines pénzügyi partnere, az amerikai JPMorgan Chase bank 1,2 millió dollárt ajánlott fel ösztöndíjakra.

 

 

„Az útunk előre mutat. Hosszabb távú gondolkodásmódra van igény egy változatosabb, igazságosabb és befogadóbb kultúra megteremtéséhez, az, hogy minden alkalmazott biztonságban érezhesse magát hiteles énjében, hosszú távú gondolkodást igényel. Elkötelezettek vagyunk, hogy átgondolt és átfogó megközelítést alkalmazzunk a valódi változások felé” – írja a cég bemutatkozó hitvallásában a United Airlines honlapján.

Szeptemberben a Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy egyre több amerikai vállalat vezeti be az úgynevezett sokszínűségi kvótát, amikor új munkatársakat vesznek fel. Példaként említették a Wells Fargo bankot, amely azt a célt tűzte ki, hogy a vállalat vezetésén belül 12 százalékra növelik az afroamerikaiak számát. A Delta Airlines légitársaság pedig elhatározta, hogy 2025-re tisztjeinek és igazgatóinak 14 százaléka afroamerikai származású lesz.

Fotó: United Airlines