533 millió Facebook-felhasználó személyes adatai szivárogtak ki

2021-04-04 12:55:00
A szabadon elérhető adatok között teljes személynevek, felhasználónevek és jelszavak, telefonszámok, lakóhelyek, születési dátumok és emailcímek is szerepelnek.

Ötszázharminchárom-millió Facebook-használó személyes adatai szabadon elérhetők az interneten – jelentette szombaton a Business Insider című amerikai gazdasági honlap.

Az adatok többévesek, mindazonáltal az, hogy még mindig hozzáférhetők, újabb példája a közösségi médiumok által összegyűjtött hatalmas információmennyiségnek és annak, hogy ezek időnként nincsenek biztonságban. A Facebook már több éve küszködik különböző adatbiztonsági ügyekkel – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A Business Insider szerint az adatok 106 ország Facebook-használóihoz tartoznak, és vannak közöttük teljes személynevek, felhasználónevek és jelszavak, telefonszámok, lakóhelyek, születési dátumok és emailcímek.

A Facebook mint cég a mostani jelentésre reagálva közleményben azt írta: „Ezek régi adatok, szabad fellelhetőségük már 2019-ben kiderült, és akkor meg is oldottuk a problémát”.

(MTI)