Megvásárolt független-objektivitás

2021-03-31 15:40:00

Bohár Dániel
888.hu
Mennyire független-objektív az a médium, amelyért a teljes baloldal tüntet?

„Tettem fel a kérdést nyáron, amikor tetőfokára hágott az Index-hiszti. Azóta kiderült, hogy semennyire.

Félreértés ne essék, egyetlen percig sem hittem el egyetlen baloldali médiamunkásról, hogy független-objektív lenne. Ugyanakkor mindig jól esik szembesülni azzal, hogy mennyire nem azok. Olvasva az írásaikat, nézve a videóikat vagy bármilyen tőlük származó tartalmat figyelve nem kell lángésznek lenni, hogy megállapítsuk egyetlen céljuk van, méghozzá az, hogy bukjon az Orbán-kormány.

És itt nem kell ez a sz8r duma, hogy »mi mindig a regnáló hatalommal vagyunk kritikusak«. Érdekes, hogy Karácsony Gergely baromságaival már nem annyira »kritikusak«, pedig jelenleg Budapesten ő és a brigádja van hatalmon.

Utolsó baloldali propagandisták vagytok, abból is a legaljasabb fajta.

Vasárnap este a PestiTV – A Riporter című műsorunkban mutattuk be, hogy valójában kik finanszírozhatják a Telexet. A Telex a felmondott indexesek lapja. Az az online portál, amelyet egy héttel a távozás után sikerült megalapítani. Nem, még véletlenül sem megrendezett színjátékról volt szó. Baloldali üzleti körökben folyamatosan visszatérő szóbeszéd, hogy a Telex legfőbb támogatói között feltűnhet Mesterházy Ernő és Jaksity György neve is. Az üzletemberek támogatására nagy szükség lehet, hiszen a Telex az online lappiacon egy nagy szerkesztőséggel bíró sajtótermék. Csak az impresszum szerint több mint 80 alkalmazott van, amelyből 10 ember a management. 80 ember munkabére, a budai szerkesztőség bérleti díja, a rezsi és a tartalom-előállításhoz szükséges egyéb költségek a legfinomabb becslések szerint is minimum 80 millió forintba kerülnek havonta, amely éves szinten több mint egymilliárd forintot jelent. Ezt olvasói támogatásokból fedezni elég nehézkesnek tűnik. Illetve ha Magyarországon a magyar emberek eltartanak egy olyan médiumot, amely minimum egymilliárd forintba kerül évente, akkor úgy hiszem gazdasági szempontból nincsen probléma. Tehát a Telexen minden héten megtalálható »bezzegrománia« írások hazugságok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.