Karanténba került a Paks bővítéséért felelős miniszter

2021-03-18 20:39:00
Azt egyelőre nem tudni, elkapta-e a betegséget.

Karanténba került a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, a fogadóóráját lemondta, a rábízott feladatokat csak korlátozottan tudja ellátni.

„Tisztelt Tolna megyeiek! Sajnos én is karanténba kerültem. A dunaföldvári lakosoktól, akik a holnapi telefonos fogadóórámra jelentkeztek, ezúton kérek elnézést, ígérem, amint lehetséges, az ő kérdéseikre válaszolok elsőként egy új időpontban. Most a rám bízott feladatokat csak korlátozottan tudom ellátni. Nagyon kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és a környezetében élőkre! Remélem, hogy mielőbb jobb hírekkel szolgálhatok” – írta ki Facebook oldalára Süli János miniszter. de arról nem írt, hogy fertőzött-e, vagy kontakt miatt kellett bevonulnia.

Süli János a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. 1980-tól az Erőmű Beruházási Vállalat (ERBE) üzembe helyező mérnökeként kezdett a Paksi Atomerőműben dolgozni, s öt év múlva az erőmű üzembe helyező csoportvezetője lett. Kinevezését 2017 május 2-án kapta, amikor a „Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterének” nevezték ki. Süli János paks polgármestere volt korábban.

Fotó: MTI/Kovács Tamás