Hatszoros áron biztosított koronavírus-tesztet a gyöngyösi baloldali önkormányzat

2021-02-09 17:14:00
Az tesztek árát előzetesen kellett átutalni a lakosoknak a gyöngyösi önkormányzat bankszámlájára.

Csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírus-tesztet Gyöngyös baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak, értesült a HírTV. Hiesz György polgármester november végén „kedvezményes” 12 700 forintos áron hirdette meg a tesztelést, csakhogy sajtóértesülések szerint az önkormányzat által megbízott cég egy 2300 forintos tesztet használt.

Az ügy pikantériája, hogy az összeget az önkormányzat saját bankszámlájára kellett utalni előzetesen

 – áll a híradásban. Az önkormányzat egy egészségügyi vizsgálatokat is végző céggel kötött szerződést, ám a csaknem 13 ezer forintot nem a tesztet végző vállalkozásnak, hanem az önkormányzat kasszájába kell befizetni előre – állítja a HírTV.

Nem ez az első kérdéses ügye a baloldali városvezetőnek

Mint arról korábban Hiesz György kapcsán mi is beszámoltunk, a baloldali polgármestert

jogosulatlanul oltották be koronavírus ellen.

Hiesz György és neje már január elején megkapta a védőoltást, pedig a járványügyi szabályok értelmében ekkor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

Lemondási szándék helyett további ambíciói vannak Hiesznek

A korábbi botrány hatására Hiesz György nem mondott le, és az ellenzéki pártok mindegyike néma maradt, ezzel állva ki hallgatólagosan a polgármester mellett. Ennen oka az lehet, hogy Hiesz György valószínűleg

Erre enged következtetni az is, hogy a gyöngyösi városi televíziónak adott interjújában a városvezető arra utalt, hogy vezető ellenzéki politikusok megkeresték, hogy az összefogás pártjainak közös jelöltjeként induljon a 2022-es országgyűlési választáson. A korábban MSZP-s, de a pártot elhagyó Hiesz György korábban Fodor Gáborral és Vona Gáborral vetekedett, hogy az ellenzék vezetőjévé váljon Gyöngyösön.

Fotó: Hiesz György, Facebook