Elnémul a Klubrádió

2021-02-09 13:01:00
A Klubrádió vasárnapig használhatja egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni.

„A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni” – írta meg a Média 1 kedden. 

Az ítéletben a Fővárosi Törvényszék elutasította a Klubrádió keresetét, egyúttal kötelezte az adót 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére is, a Klubrádió pedig 2021. február 14-én 23:59-kor befejezi a sugárzást. A bíróság azzal indokolta az ítéletet, hogy az adó korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, így azok jogerőssé váltak. A két bírság ezért kizáró okot jelent a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelemnél – számolt be a Média1.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajótájékoztatóján „szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet”. A Klubrádió fellebbez az ítélet ellen.

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt