Szanyi Tibor már nincs egyedül – meglehet az ISZOMM pártlistája

2021-02-02 11:15:00
Rengetegen jelentkeztek az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselőjelölti pályázatára.

Úgy tűnik már érvényét vesztette Horn Gyula Szanyi Tiborhoz intézett, szállóigévé vált mondata, „Egyedül vagyunk, Tibor!”. A „kapitány” már nincs egyedül, legalábbis új pártja, az Igen Szolidaritás (ISZOMM) legfrissebb közleménye szerint, amelyben arról számolnak be, hogy már 

több, mint százan jelentkeztek az általuk meghirdetett országgyűlési képviselőjelölt-állítási pályázatára. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ISZOMM a Facebookon meghirdetett kampányban toboroz országgyűlési képviselőjelölteket a 2022-es választásra. A párt közleményében azt írja, a Balodal előválasztása című pályázatukra jelentkezőkből a párt országos koordinátorai húsz főt választottak ki, akik részt vesznek a február közepén szervezendő második meghallgatáson. Itt a jelöltek immár személyesen találkoznak a párt vezetőivel, majd kommunikációs gyakorlaton vesznek részt, illetve elkészülnek az első fotók és videók. Az Igen Szocializmus című pártprogram kiemelt része az eseménynek – közölték.

Kényszerű toborzó

Szanyiék a választási törvény módosítása miatt kényszerültek erre a lépésre. Eszerint ugyanis az országgyűlési választáson az a párt állíthat országos listát, amelyik legalább 71 választókerületben egyéni jelöltet tud indítani. 

Az ellenzéki összefogás pártjai azonban szóba sem álltak az ISZOMM-mal,

így, ha pártlistát akarnak állítani, kénytelenek elég jelöltet összeszedni. 

Az ISZOMM azonban alig egy éve alapított pártként még nem rendelkezik elég nagy szervezeti háttérrel (bár az MSZP-től már elkezdték elcsábítani a kiábrándult alapszervezeteket) nem volt elég jelöltjük. Ezért aztán pályázatot hirdettek. amennyiben esetleg hozzájuk hasonlóan ön is szocializmust szeretne, és kipróbálná magát a párt színeiben, elég kitöltenie ezt a Google-kérdőívet. 

Az elmúlt években alapított kispártokról szóló összeállításunkat itt olvashatja el.