Gyöngyösi polgármester: Ha mást is megneveznek, elárulom, beoltották-e a feleségemet

2021-01-27 18:36:00
Hiesz György nem érti, miért épp az ő neve került napvilágra azok közül, akik nem egészségügyi dolgozóként kaptak oltást Gyöngyösön január elején.

A polgármester azt mondta, a reakciók után már nem adatná be magának az oltást – írta meg a HVG. Az üggyel a Mandiner saját cikkben foglalkozott. Ha azt a másik 39 embert is név szerint megszólítja a sajtó, aki vele együtt koronavírus-oltást kapott, akkor válaszol arra a kérdésre, hogy valóban kapott-e oltást a felesége is vele együtt, mondta a HVG-nek Hiesz György gyöngyösi polgármester. Hozzátették: a baloldali pártok támogatásával megválasztott városvezetőről a hét elején derült ki, hogy még január elején megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor, amikor arra még csak az egészségügyi dolgozók voltak jogosultak. Szerdán a Mandiner már arról is írt, hogy a polgármester felesége, háziorvosa és annak felesége is megkapta az oltást.

A polgármester a HVG-nek azt mondta, hogy január elején egy orvos ismerőse szólt neki arról, hogy van maradék oltás a Bugát Pál Kórházban, és van lehetősége beadatni. A polgármester szerint nem ő volt az egyetlen, aki nem egészségügyi dolgozóként jutott hozzá a vakcinához Gyöngyösön. A csoportban volt orvos is, de „jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő is. Az ő nevüket mégsem firtatták” – mondta a polgármester.

A HVG megírta: Hiesz György azt állítja, nem tudott arról, hogy a maradék adag oltások beadását bármilyen protokoll szabályozná. „Ha tudtam volna, hogy tilos, visszautasítottam volna. Nem mentegetni akarom magamat, de világosan kellene látni, hogy nincs leszabályozva ez a rész” – mondta a polgármester. A Mandiner szerint azonban tudnia kellett az oltási protokollról Hiesznek is, hiszen polgármesterként a helyi védelmi bizottság vezetője. Az pedig meglepő lenne, ha a helyi védelmi bizottság vezetőjeként ne tudná valaki, hogy az oltási rend szerint még nem volt jogosult vakcinára, hiszen egyelőre csak az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg az oltást.

(HVG, Mandiner)

Kép forrása: Hiesz György hivatalos Facebook-oldala