Hallgatnak a baloldal politikusai a gyöngyösi polgármester botrányával kapcsolatban

2021-01-26 17:12:00
Sem az ellenzéki pártelnökök, sem a pártok egészségügyi szakpolitikusai nem szólaltak eddig meg Hiesz György ügyében.

Mint arról mi is beszámoltunk, jogosulatlanul olthatták be koronavírus ellen Gyöngyös baloldali polgármesterét. Hiesz György már január elején megkapta a védőoltást, viszont a járványügyi szabályok értelmében ekkor  még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

Hallgatás

Az Origo az üggyel kapcsolatban megkereste a baloldali pártok vezetőit, azzal a kérdéssel, hogy „mi a véleményük arról, hogy a polgármester beadatta magának a vakcinát, illetve helyesnek tartják-e, hogy mindez az oltási tervben meghatározott sorrendet figyelmen kívül hagyva történt”. A portál a kérdéseit elküldte Gyurcsány Ferencnek (DK), Fekete-Győr Andrásnak (Momentum),Jakab Péternek és Gyöngyösi Mártonnak (Jobbik), Tóth Bertalannak és Kunhalmi Ágnesnek (MSZP), Schmuck Erzsébetnek (LMP), valamint Szabó Tímeának és Karácsony Gergelynek (Párbeszéd) .

Ugyanezekkel a kérdésekkel megkeresték az ellenzéki pártok egészségügyi szakpolitikusait is: Komáromi Zoltánt (DK), Havasi Gábort (Momentum), Lukács László Györgyöt (Jobbik), Korózs Lajost (MSZP) is.

Válaszokat sem a pártelnököktől, sem a szakpolitikusoktól nem kaptak. 

Ügyeskedés

A 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek a PestiSrácoknak. Az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. 

A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezután jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetbe került orvos be is adott neki.

Címlapkép: Facebook