Magyar segítők: indul a Mandiner új portrésorozata!

2021-01-25 18:09:00

Írta: Rajcsányi Gellért
Amikor baj van, akkor mi, individualista magyarok is képesek vagyunk az összefogásra és egymás megsegítésére. És vannak olyanok, akik egész életüket mások segítésére tették fel. Új portrésorozatunkban őket mutatjuk be olvasóinknak!

Individualista nemzet vagyunk – gondoljuk magunkról, és ezt mutatják egyes hazai társadalomkutatások is. És tény az is, van sok előnye, ám hátránya is e magyar individualizmusnak.

Ám ha baj van, ha egy ország, egy közösség, egy család vagy akár egy ember kerül bajba vagy válságba, akkor mi, magyarok képesek vagyunk az összefogásra és egymás megsegítésére. 

És sokan vannak azok a magyarok is, akik egész életüket mások segítésére tették fel. Vannak közöttük jól ismert személyiségek is, de olyanok is, akiktől mi sem áll távolabb, mint a nyilvánosság keresése. De közös mindannyiukban, hogy a szolidaritás élő példáiként fogják és forrasztják össze a magyar társadalmat ott, ahol erre szükség van. És az mindig akad valahol.

Új portrésorozatunkban őket, a magyar segítőket mutatjuk be olvasóinknak: Hisszük, hogy e cikkorozatot csak elkezdeni kell, és mostantól nagyon sokáig lesz majd kit bemutatnunk a nagyközönségnek.

Első portrénkban Bacskai Adrienn mozgásterapeutával, a Buborék fejlesztőház alapítójával beszélgetünk.

Kedves olvasónk, maradjanak velünk! És segítsenek másokon, úgy és akkor, amikor épp erre lehetőségük adódik.