Drága ajándékot kapott Donald Trump az Apple vezérétől

2021-01-22 17:09:00
Egy „sajtreszelőt”.

A távozása után közzétett utolsó pénzügyi beszámolóból derült ki, hogy Donald Trump volt amerikai elnök drága ajándékot kapott az Apple-vezér Tim Cooktól. A jegyzék azt listázza, hogy Trump hivatali ideje alatt milyen tárgyakat és szolgáltatásokat küldtek az elnöknek a különböző cégek – írja a 24.hu.

A beszámolóból kiderül: Tim Cook egy alsó hangon 5999 dolláros (kb. 1,7 millió forint), csúcskategóriás Mac Prót küldött a volt elnöknek. Hogy pontosan mikor, arról nincsenek információk. Ez lehet az első Mac Pro, ami az Apple texasi gyárában készült. A „sajtreszelőnek” is csúfolt felsőkategóriás asztali gépet még 2019 nyarán dobta piacra az Apple.

A cikkből kiderül: nem csak az Apple, de a Ford és a Boeing is megajándékozta a republikánus politikust, előbbi egy 599 dolláros bőrdzsekivel, utóbbi pedig 499 dolláros golfjáték-kiegészítővel.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a hírt.

Nyitókép: Donald Trump amerikai elnök (b2) Satya Nadella, a Microsoft amerikai számítástechnikai vállalat vezérigazgatója  és Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója és vezérigazgatója, valamint Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója  társaságában az Amerikai Technológiai Tanács ülésén a washingtoni Fehér Házban 2017. június 19-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)