Fekete-Győr András (ámok)futása

2021-01-19 09:46:00

Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok
Fekete-Győr magából indul ki: hogy a nagyon gazdag apuka befizeti a nagyon buta gyerekét egy neves egyetemre.

„Jött a nagy dobás: kapjon mindenki százezer forintot, aki beoltatja magát. Marha jól hangzik, hogy kapunk az államtól száz rugót csak úgy, mert beoltatjuk magunkat. Vagy mert illedelmesen köszönünk a portásnak. Vagy mert nem szarunk a sarokba… De hétmillió emberrel számolva, akiknek várhatóan előbb-utóbb szükségük lesz az oltásra, ez hétszázmilliárd forintot jelent. Nyilván nagyon hangzatos és látványos ezt összehasonlítani a Budapest-Belgrád vasúttal, vagy bármilyen egyéb nagyberuházással, amire Andriskáék szerint semmi szükség, inkább adják oda az embereknek a pénDzt. Tudom, hogy Fekete-Győrnek nem erőssége a közgazdaságtan, demagógiából sokkal jobb, de azért még egy viszonylag alap kognitív képességekkel rendelkező ember is tudja, hogy míg a beruházások munkahelyeket teremtenek, majd pedig termeléssel, szolgáltatással növelik a gazdaságot, amiből az embereknek jövedelme lesz, addig az ingyen osztott pénz az olyan, mint halat adni az éhező eszkimónak.

Ismerjük el: tökéletes a kivitelezés, jól hozza a kötelezőt. Kelts pánikot, félelmet (koronavírus), gyűlöletet (parlament, kormány), de ígérj is. Mindenképp olyat, amiről te is tudod, hogy teljesíthetetlen, de neked soha nem is kell miatta felelősséget vállalnod, viszont felelőssé tehetsz valaki mást, hergelheted azzal az embereket, hogy ő megadhatná neked, de mégsem teszi. És máris jön a következő poszt, az újabb primitív uszítás a jól felépített folyamban: Orbán Gáspár ösztöndíja a Sandhurst katonai akadémián. Andriska nagyon felháborodott, amiért Gáspár képes volt katonának állni és ösztöndíjjal elvégezni a Royal Military Academy képzését. Az oktatásfétises, nyugatimádó libsi hülyegyerekek gyűjtőpártja most hirtelen kiakad, ha valaki nyugaton tanul egy elitképzőben.

Fekete-Győr magából indul ki: hogy a nagyon gazdag apuka befizeti a nagyon buta gyerekét egy neves egyetemre. Gáspár esetében viszont az a helyzet, hogy sem a West Point, sem a Royal Military Academy nem abból él, hogy gazdag apukák hülye gyerekeit képezik sok pénzért, hanem a saját hadseregük és részben a szövetséges országok hadseregeinek legkiválóbbjait képezik tovább. A NATO tagországain belül mindennapos, hogy egymás tisztjeit képezgetik. Mi is képzünk mindenféle népességet, még NATO-n kívül is, akikkel van katonai együttműködésünk. És mindenhol a küldő állam fizeti a képzést. Amit olyanok kaphatnak, kik arra méltónak bizonyultak. Orbán Viktor akkor sem fizethette volna be Gáspárt erre a képzésre, ha nagyon akarná egyengetni a fia útját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.