III/III. helyett 444

2021-01-15 07:24:00

Trombitás Kristóf
Vasárnap
A 444 külföldieknek szánt rovata úgy mutatja be a történéseket, ahogy az megfelel Magyarország aktuális ellenfeleinek.

„Ha ez nem lenne elég, a szerző azt is ecseteli, hogy Orbán Viktor a Capitolium ostromlói és a Parlament előtt 2018-ban randalírozók között vont párhuzamot, Fekete-Győr Andrást is példaként felhozva mint baloldali zavargót. Hogy finoman fogalmazzunk, a 444 újságírója az események angolra fordításakor nem bontotta ki az igazság minden részletét. Mert azt ugyan megemlíti, hogy Fekete-Győrt egy füstbomba rendőrök felé dobásával vádolják, de az már furcsa mód kimaradt, hogy a tüntetők rongáltak, gyújtogattak, és hogy ha nem védte volna rendőrsorfal a Parlamentet, akkor alighanem betörtek volna oda. Bonmotként értékelem azért, ahogy Fekete-Győrre mint centrista politikusra hivatkozik.

Ám talán most érünk el a legszebb részhez! Szorgos jelentőnk elsőként hosszan elemzi, hogy az MTI fotósai miket tesznek és főleg miket nem tesznek, majd megemlíti, hogy a tavalyi, szerencsi választáson a kormánypárti jelöltről, Koncz Zsófiáról töménytelen fotó készült, míg az ellenzéki Bíró Lászlóról egy sem. Koncz pedig annak rendje és módja szerint megnyerte a választást, így a szerző. Arról egy szót sem ejt, hogy Bíró László rasszista, antiszemita kijelentései miatt egy sor botrányt kellett lábon kihordania az ellenzéknek, nem említi gazdasági trükközéseit, semmi ilyesmit. Csak a fotók, azok a fránya fotók, hát ez az oka mindennek!

Aztán természetesen van még vakcina elleni hergelés, meg a kormányzat oltási tervének ostorozása, de ez már csak a levezetés. A cél egyértelmű: pontosan tájékoztatni a külföldi érdeklődőket a balos agenda alapján arról, hogy mi történik Magyarországon. Természetesen úgy, ahogy az a progressziónak megfelel. Mert álnaivan persze fel lehet tenni a kérdést, hogy ez az ügynöki munka miért fontos a Soros-blognak, de pontosan tudjuk, miért. Ez a feladatuk, nem több: propaganda ezerrel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.