Vérbe fagyva találták a Nancy Pelosi irodájába betörő férfit

2021-01-14 22:40:00
A capitoliumi zavargásokban letartóztatott alpharettai Christopher Stanton Georgiát holtan találták otthonában.

Holtan találták otthonában azt a georgiai férfit, akit a Capitoliumában kitört múlt heti zavargás miatt helyeztek vád alá. Az alpharettai rendőrök az 53 éves Christopher Stanton Georgia-t mellkasán lőtt sebbel otthonában találták holtan – adta hírül a Fox News.

A rendőrtisztek azután érkeztek ki a házhoz, hogy Georgia felesége felhívta a 911-et, és a diszpécsernek azt mondta: „Jöjjenek ki, itt mindenhol vér van” – írta meg elsőként a Daily Mail. 

Vizsgálatot követően a Fulton megyei hivatalos halottkém a halál okaként öngyilkosságot állapított meg.

Christopher Stanton Georgiát azután tartóztatták le, miután megvádolták azzal, hogy megpróbált „behatolni az Egyesült Államok Capitoliumának területére, az Egyesült Államok Capitoliumi Rendőrségének akarata ellenére”, valamint „megsértette az egész városra kiterjedő kijárási tilalmat” – áll a bírósági dokumentumokban. A férfi egyes források szerint belépett a házelnök, Nancy Pelosi irodájába is, egy kézzel írott üzenetet hagyott az íróasztalán és belenézett a laptopjába. Washington D.C. legfelsőbb szövetségi ügyésze kedden közölte, hogy a zavargás miatt eddig 70 embert vádoltak meg hivatalosan.