Hétindító üzenet a liberálfasizmusról

2021-01-11 09:13:00

Rákay Philip
Facebook
Az USA 40. elnökétől, Ronald Reagentől. 2021-ben éppen itt tartunk...

„Hétindító üzenet a liberálfasizmusról, az USA 40. elnökétől, Rondald Reagentől. 2021-ben éppen itt tartunk...

Ronald Reagan 1975-ben – akkor még kormányzóként – mondott szavai elképesztőek. Persze, hallom már a jajongó trollok kórusát, meg a Wikipediáról idemásolt definíciót arról, mi is a fasizmus. A politikatörténeti meghatározások persze igazak a XX. század ismert, fasiszta irányzataival kapcsolatban, csakhogy mára sok minden megváltozott. 

Igen, sokszor még a szavaink és a politikai oldalak jelentése is össze-vissza keveredett az elmúlt évtizedekben.  

Mert mégis minek lehetne ma nevezni azt a beteges, szélsőliberális, politikai korrektségbe csomagolt véleményterrort, amelynek égisze alatt minden másként gondolkodó – a liberó null tolerancia jegyében – azonnal megbélyegezhető, kirekeszthető? 

Amikor a liberálisok szerint a dolgok valódi néven nevezése maga az ősbűn, s mindent áthat már az általuk sulykolt „orwelli újbeszél”, mint a legújabb, XXI. századi diktatúra egyetlen, elfogadható, szalonképes kifejezőeszköze, amely veszélyes ideológia hordozója is egyben. A liberális diktatúráé, az általuk uralt véleményterroré, azaz a liberálfasizmusé.

Többen leírták már, most én is megteszem: a politikai korrektség diktatúrája egyfajta fasizmus, bizony az. Ahogy az USA-ban a feketébe öltözött, arcukat eltakaró, masírozó, fosztogató, gyújtogató, szobordöntögető, gyilkoló terrorszervezet az ANTIFA is csak nevében fasizmus ellenes, valójában ő maga a megvalósuló fasizmus egyik előszobája. 

De gondolhatunk például a hatalmas technológiai világcégek életünket, mindennapjainkat átszövő, totális kontroll alatt tartó és – ha úgy tartja kedvük, vagy érdekük – bármikor, azonnal lekapcsolható szolgáltatásaira is. 

Amelyek ma már nem egy országon belül – mint ahogy a fasizmus korai szakaszában definiálták a gazdasági erő tudatos csoportosítását –, hanem az egész világra kiterjesztve jelentenek központosított erőt, információt és soha nem látott méretű politikai, gazdasági befolyást, s ezáltal példátlan, mindent átszövő hatalmat.

Mindezek fényében olvassuk Reagan elnök váteszi mondatát 1975-ből! Olvassuk, és egy pillanatig se felejtsük el, s keverjük össze, hogy valójában ki-kicsoda!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.