Szégyen, amit az ukrán elit művel

2020-12-29 12:43:00

Völner Pál
Facebook
Az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak.

„Az ukrán politikai elit éppen megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget. Fegyveresek törnek rá a vezetőikre, hazugságok alapján vádolják őket, megfélemlítenek és fenyegetnek mindenkit, aki kiáll a magyarok – egyébként nemzetközi szerződésekben rögzített – jogaiért.

Az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak. Ahogyan hallgatnak az önmagukat jogvédőnek mondó politikai aktivisták és a nemzetközi szervezetek is. Ez az őshonos nemzeti kisebbség, amely nem önszántából került egy másik állam területére, és amely soha, semmiféle bajt nem okozott a többségi nemzetnek, csak gazdagította azt az országot is a kultúrájával és a munkájával, nem érdekli a hivatásos aggódókat.

Szégyen, amit az ukrán elit művel, de még nagyobb szégyen az, amit az őket csendben, de biztosan és hatékonyan támogatók tesznek. A kijevi vezetés az euroatlanti integrációt sürgetné, miközben annak a minimális feltételeit sem tartja be. Ezt szó nélkül hagyni a jogállamiság eszméjének valódi lábbal tiprása, ez az európai értékek tényleges semmibevétele. Hol vannak most a máskor olyan hangos Soros-féle NGO-k, vagy a Momentum mindig sivalkodó üdvöskéi? Vagy dolgoznak-e már az Ukrajna elleni szankciókon a brüsszeli bürokraták? Készülnek-e Berlinben az egyszerű és hatásos rövidfilmek a magyarok elleni agresszióról? Vagy ha véletlenül az ő szövetségeseik követik el a gaztetteket, akkor az nem jelent problémát?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.