Karácsony elmondása szerint a háta közepére sem kívánja a miniszterelnökséget

2020-12-22 08:36:00
Budapest főpolgármestere az RTL híradójának nyilatkozott.

Orbán Viktor december 19-én jelentette be a gazdasági akcióterv részeként, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. Ezek a vállalkozások adják a legtöbb munkahelyet, és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején – indokolta az intézkedést, hozzátéve: a 25 ezer lakosnál kisebb települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.

A lépést több ellenzéki vezetésű város is úgy értékelte, hogy a kormány kivégzi az önkormányzatiságot. Karácsony Gergely többek között az RTL Híradójának mondta el, hogy a döntéssel szerinte a kormány ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

 

Az ellenzéki pártok közös miniszerelnök-jelölt állítása kapcsán a főpolgármester kifejtette, hogy egy politikus sose mondja azt, hogy soha, de neki egyelőre nincsenek ilyen ambíciói.

„A hátam közepére sem kívánkozik egy ilyen kihívás. Annak az embernek, akinek ezt a kampányt meg kell vívnia, annak majd az országot ilyen körülmények között kell kormányoznia, az nagyon nagy terhet vállal a hátára” – hangsúlyozta.