Egy egyetemista elkészítette a Festetics-kastélyt a Minecraftban

2020-12-19 17:07:00
Szinte az egész kastélyépület és a parkja, valamint a hozzá kapcsolódó létesítmények is bejárhatók a virtuális térben.

Szinte az egész kastélyépület és a parkja, valamint a hozzá kapcsolódó létesítmények is bejárhatók, sőt kiegészíthetők a virtuális világban, miután egy egyetemista elkészítette a keszthelyi Festetics-kastélyt a Minecraft játék elemeiből – tájékoztatta a Helikon Kastélymúzeum az MTI-t.

A kulturális értékekkel átszőtt virtuális világban a gyermekek játszva ismerkednek meg a Festetics család történetével és a hercegi miliővel, láthatják maguk előtt, hogy milyen környezetben élt az elmúlt évszázadokban a főúri család. A pálya a világ bármely pontjáról elérhető számítógép segítségével, a játékosoknak az a feladata, hogy bejárják a kastély épületeit, illetve a fantáziájuk szerint megépítsék az ebbe a történelmi környezetbe illő saját építményeiket. A legkitartóbb, legszebbet alkotó vagy legkreatívabb építőket a kastélymúzeum díjazni is fogja.

A Festetics-kastélyt Rácz Márkó Dominik egyetemista építette meg virtuális kockákból, miután lenyűgözte a keszthelyi főúri múzeum. A látogatók neki köszönhetően bejárhatják a pálmaházat, a hintómúzeumot, a kastélyparkot és a főépület belső tereit. A játékosok a saját építményeiket szabadon, korlátlan számú anyagból a park körül alkothatják meg.

Az intézmény tervei szerint a későbbiekben múzeumpedagógiai foglalkozásaik keretében is használják majd a virtuális teret, hogy az ide látogató fiatalok még több élménnyel gazdagodjanak.

Képek: Helikon Kastélymúzeum / Festetics-kastély - Keszthely/ Facebook

(MTI)