Egymásnak esett a baloldal Ferencvárosban

2020-12-17 20:32:00
Nem volt köze a Fidesznek Baranyi Krisztina zsidózós kijelentéseinek kiszivárogtatásához .

„Egyértelművé vált, hogy nem a Fidesz szivárogtatta ki a hangfelvételt a szennymédiának. Akkor viszont ki támadott meg a legaljasabb módon, egy mondat kiragadásával, antiszemitizmussal vádolva a TV2-n keresztül? Nekem kézenfekvő volt, hogy a Fidesz, hiszen erre az online beszélgetésre minden képviselő meg volt hívva és az elején bekapcsolódott a fideszes frakcióvezető is. Legnagyobb meglepetésemre viszont Jancsó Andrea, a Momentum helyi képviselője azt írja, hogy a Fidesz képviselői nem voltak jelen (a telekről szóló vita a beszélgetés végén volt). Ezzel párhuzamosan a fideszes frakcióvezető is azt állította, hogy semmi közük a hangfelvételhez. Meg vagyok döbbenve” – írta ma Facebook-posztban Baranyi Krisztina, a „zsidózós botrányba” egyre inkább belegabalyodó ferencvárosi polgármester egy beszélgetésről készült képernyőképet mellékelve. 

„Baranyi Krisztina polgármester antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni. Értékközösséget továbbra sem tudunk vállalni azokkal a politikusokkal, akik akár nyilvánosság előtt, akár attól elrejtve más személyek nemi, faji identitására, etnikai vagy vallási hovatartozására tesznek becsmérlő kijelentéseket” – írta Jancsó Andrea, a Momentum, Jobbik és Párbeszéd helyi politikusait tömörítő Új Pólus képviseletében. „Az Új Pólus frakció tagjai semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek a nevezett egyeztetés során” – jegyezte meg a képviselő.

„Nem értem a posztot: 1. Meglep, hogy hirtelen elkezdesz hinni a Fidesz szavának, 2. Te is pontosan tudod, mivel láttad, hogy a Fideszes frakcióvezető asszony az elejétől a végéig jelen volt az ülésen. Ezt konkrétan látni lehetett a Teams/Zoom (bocsánat nem emlékszem pontosan ez konkrétan melyiken volt) ablakban. Szóval te is, én is, mindannyian tudjuk, hogy Gyurákovics képviselőtársunk mindvégig ott volt, szóval meg vagyok döbbenve, hogy meg vagy döbbenve egy elíráson!!!” – írta Baranyi Krisztina posztjára válaszul Mátyás Ferenc, a Momentum politikusa. 

„A szövetségesekre történő hárítás, antiszemitizmussal történő megvádolása egyértelműen annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni, és képtelen felelősséget vállalni nem csak az egyszemélyben meghozott döntéseiért, hanem a gyenge pillanataiban kimondott szavaiért sem. Az elmúlt hónapok során is több jelét adta annak, hogy nem tudja megfelelően kezelni a hatalmi pozícióval járó és a közös városvezetésben rejlő lehetőségeket” – írta posztjában Jancsó Andrea.