Moldova György: Ez a baloldal, ez semmi

2020-12-13 18:49:00
Az író továbbra is állítja: a Kádár-rendszer volt a legjobb azok közül, amikben élt, ugyanakkor Kádárnak nincsenek politikai örökösei.

Interjút adott az ATV Heti Napló című műsorának Moldova György. A beszélgetésből a csatorna internetes honlapja közölt részleteket.

Én soha sem alkalmazkodtam. Ami eszembe jutott, és az nem volt sértő, azt én kimondtam” – mesélte az életéről az író. „Nincs olyan elképzelésem, hogy én még sok évet élek. A természet rendje, hogy el kell majd mennem, mondom: nincs olyan érzésem, hogy nekem itt még dolgom van mindenképpen. Nincs!” – mondta Moldova, aki elmondása szerint 1944 óta nem fél a haláltól.

Az író szerint Kádár rendszere volt a legjobb azok körül, amelyekben élt, annak ellenére, hogy 1956-ban géppisztollyal rótta az utcákat, és ezért egy darabig nem is írhatott. Kádárt tehát sosem fogja megtagadni, viszont nagyon nem látja, hogy lennének politikai örökösei. Szerinte Horn Gyula volt az utolsó valamirevaló baloldali politikus.

Ez a baloldal, ez semmi. Úgyis fogja végezni. Kifutott a föld alóluk, megélhetési pártpolitikusok. A jobboldal meg… Mondjuk Orbán az valaki, kiváló tulajdonságai vannak, de nem politikus, hanem hatalomtechnikus. Megtanulták, amit tudni kell. Hát kint a Soros pénzén megtanulták ezt is” – fejtette ki véleményét Moldova György.

Nyitókép: MTI Fotó, Illyés Tibor