Törőcsik András koronavírusos

2020-11-30 20:51:00
Az Újpest legendás labdarúgója szombaton kórházba került.

Az Újpest legendás, 45-szörös válogatott labdarúgója, Törőcsik András szombaton kórházba került – írja a Nemzeti Sport. Az egykori kiváló játékos több mint tíz nappal ezelőtt elhagyhatta a Honvéd kórház budakeszi rehabilitációs intézetét, ahol már évek óta töltötte hétköznapjait. A házi ápolás azért volt indokolt, mert a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi intézményben nem végezhette erőnléti edzéseit, s Pintér István gyúró-terapeutával a Pénzügyőr-pályára sem járhatott ki, hogy a fizikai rehabilitációt folytathassa.

Néhány nappal ezelőtt Törőcsik András a házi ápolás során belázasodott, majd egy korábbi egészségügyi problémája jelentkezett, amelynek következtében hányt. Mentővel kórházba szállították, ahol a hétvégén koronavírusra tesztelték, ez pedig pozitív lett.

A lap szerint a futballista nővére, Törőcsik Éva hétfő délelőtt kapott tájékoztatást az érintett hogylétéről, az ügyeletes orvos elmondta, a koronavírusra gyógyszert kap, de a korábbi emésztőrendszeri probléma kezelését csak a pontos kórisme megállapítása után kezdhetik el. Gyomortükrözésre van szükség, de megvárják, amíg lemegy a láza. Törőcsik András egyelőre nincs lélegeztetőgépen.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd