A 444-hez igazol Miklósi Gábor, az Index egykori főszerkesztő-helyettese

2020-10-27 08:40:00
Ő volt az az újságíró, aki tavaly novemberben a Puskás Aréna avatómeccsén nem állt fel az Ismerős Arcok elnevezésű zenekar Nélküled című számára.

Miklósi Gábor, az Index volt munkatársa, korábbi főszerkesztő-helyettese a 444-hez igazol, tudta meg a Media1. Miklósi Gábor 12 éven át volt az Index munkatársa. A neve onnan is ismerős lehet, hogy ő volt az az indexes munkatárs, akit a kormányközeli sajtó azért támadott tavaly novemberben, mert a Puskás Aréna avatómeccsén nem állt fel az Ismerős Arcok elnevezésű zenekar Nélküled című számára, és ezt megemlítette a stadionavatóról készített riportjában.

Ezt követően Miklósi Gábor és Dezső András (az Index volt oknyomozó újságírója) képmását ismeretlenek antiszemita plakátra montázsolták és kihelyezték néhány helyszínre, amiből jókora botrány tört ki. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a hatóságok fellépését is követelte, az újságíró szövetség szerint ugyanis a plakátok kihelyezése nemcsak megbélyegező és ízléstelen, de jogsértő is volt.

(Media1)