Varga Icuka

2020-10-08 08:29:00

Szentesi Zöldi László
888.hu
Varga Icuka több millió állampolgár egyetlen közös többszöröse.

„Igen, ő. Most világhírűvé tesszük. Varga Icuka eddig pusztán egy városi Facebook-oldalon szórta filippikáit a nagyvilágba, ott hőbörgött, ott gyűlölködött. Ezúttal azonban a nemzetpolitikába is beleártotta magát. Lássuk csak pontosan, szépen, mit szólt ahhoz a hírhez, hogy a magyar állam segíti a külhoni magyarokat (figyelem, eredeti helyesírással idézzük).

»Mi a halal himbilimije kozunk van, nekunk, magyaroknak, ezekhez??!! Meg a romanokhoz?! Meg a tobbi hotten-totta pottyantotta naciokhoz, akik a hatarainkon kivul elnek?! Alig van mar ott magyar szarmazasu, es mar azok is alig beszelik a nyelvet, ha beszelik egyaltalan. A multkoriban beszelgettem egy 20 eves fiatalemberrel. Kerdezem tole, hogy honnan valosi. Valaszol, hogy Cluj-Napoca. Nezek ra, mondom, hogy Kolozsvar, beszelhetunk magyarul is, ha gondolja. Nem, nem, o egyaltalan semmit nem tud magyarul. Hat az meg hogyan lehetseges, kerdezem. Hat, a nagyszulok meg tudtak valamit, de sem az o szuleit, sem pedig ot mar nem tanitottak a magyar nyelvre. Nem tartottak fontosnak. Mirol beszelunk itt??!!«

Ő tehát Varga Icuka. Nem, nem pusztán magánszemély. Varga Icuka több millió állampolgár egyetlen közös többszöröse. Ha jobban tetszik, milliók hangját képviseli szűkre szabott életterében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.