30 éves a német egység

2020-10-03 20:32:00

Gulyás Gergely
Facebook
Isten éltesse az újraegyesült Németországot!

30 évvel ezelőtt Németország újraegyesült. Köszönhetően a második világháború utáni német alapító atyák bölcsességének, Kohl kancellár államférfiúi iránymutatásának, az amerikaiak és különösen Bush elnök támogatásának - még Mitterrand ellenérzései és Thatcher ellenállása dacára is - »összenőtt, ami összetartozott.«

Magyarország a Páneurópai Piknikkel és a keletnémet menekültek előtti határnyitással a berlini fal leomlásához és a német újraegyesítéshez is érdemben járult hozzá. A kommunista diktatúrák összeomlása, a vasfüggöny megsemmisülése, szabadságunk és önrendelkezésünk visszanyerése német barátainkkal közös örökségünk.

Bármennyi jogos kritika éri is a mai Németországot a közéletet megbénító politikai korrektség, a médiapluralizmus hiánya vagy éppen a német szélsőjobb- és balliberális oldal szaporodó számú gyűlöletkeltő megnyilvánulása miatt, elvitathatatlan az előrelépés a honeckeri totalitárius diktatúra időszakához képest.

A német újraegyesítés, az igazságtalan XX. század egyik nagy történelmi igazságtétele nem volt hiábavaló! Isten éltesse az újraegyesült Németországot!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.