Tisztté avatták Orbán Gáspárt, a miniszterelnök fiát

2020-08-20 21:08:00
A miniszterelnök fia is letette a tiszti esküt a Kossuth téren.

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójából látszik (a 15. másodpercnél), hogy fia, Orbán Gáspár is letette a tiszti esküt a fővárosi Kossuth téren rendezett tisztavatáson, augusztus 20-án, csütörtökön.


Orbán Gáspár is tiszti esküt tett a Kossuth téren rendezett tisztavatáson, augusztus 20-án, csütörtökön. Forrás: Orbán Viktor közösségi oldala

A Magyar Honvédség történetében a tisztavatás mindig kiemelkedő jelentőségűnek számított. A tisztavatás megvalósítási formái és a végrehajtás helyszínei változtak a történelem során, de a ceremónia ünnepélyessége változatlan maradt.

A Szolnok TV tavaly június 7-én számolt be arról, hogy 22 katona, köztük Orbán Gáspár is letette a katonai esküt a megyeszékhelyen, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. A tudósítás szerint a 22 honvéd kemény, különleges kiképzésen vett részt. A testnevelés mellett többek között tanítottak nekik katonai közelharcot, tájékozódást, valamint határvédelmi gyakorlat is szerepelt a programban, hiszen az illegális bevándorlás megállítása most ez egyik legfontosabb feladat. 


Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter az augusztus 20-i tisztavatáson. Forrás: Orbán Viktor közösségi oldala