Valami Amerika Budapesten – A Hungarian Summit szervezői már a jövő évre készülnek

2020-07-23 20:27:00
Gálaestet rendeztek a diaszpórában élő magyarok megsegítésére.

Idén márciusban a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett nemzetközi korlátozások meghiúsították az első Hungarian Summit konferencia és workshop megrendezését a floridai Daytona Beachen. 

A diaszpórában élő magyarok helyzetének elősegítését és a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztését zászlajára tűző HungarianHub non-profit szervezet égisze alatt már javában zajlanak a jövő évi esemény előkészületei. Ennek jegyében a szervezők július 23-án, csütörtökön este a Budapest egyik legszebb kilátását kínáló Trip állóhajóra invitáltak meg közéleti személyiségeket, politikai döntéshozókat, művészeket, felsőoktatási intézmények képviselőit és a kötetlen társalgás mellett egy panelbeszélgetés keretében egyeztettek a summit nyújtotta lehetőségekről és hogy kinek mit is jelent Amerika.

Az eseményen részt vett Dr. Szili Katalin, a határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is, aki szerint az Észak-Amerikában élő nagyszámú magyarság támogatása nemzetpolitikai kérdés és identitásuk megőrzése a magyar jövőt jelenti a tengerentúlon is.

Az est folyamán fellépett – Juancho Herrera Rey, latin Grammy-díjra jelölt gitárművész kíséretében – a tavaly a New York-i Carnagie Hall színpadát is meghódító Pankovits Nikolett és Raksányi Bogi énekművész.

Az első Hungarian Summitnak 2021. március 25-27. között a floridai Daytona Beach ad majd otthont és a tervek szerint a háromnapos eseményen az üzleti-, kulturális- és közösségi élet résztvevői adnak majd randevút egymásnak.